350 g gesneden kool
6 tot 8 plakjes bladerdeeg
1 ui
evt 2 tomaten
150 g kwark
80 g geraspte komijnekaas
1 dl melk
1 ei
1 teentje knoflook, geperst
peper en zout
fijn geknipte peterselie
-
-
-
-
Ontdooi het bladerdeeg en vet een ovenschaal of springvorm in. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de fijngesneden ui met knoflook en evt tomaat. Voeg de kool toe en bak die even mee. Leg plakjes bladerdeeg in de ovenschaal, maar bewaar een deel voor het ‘deksel’ van deze ovenschotel. Schep het koolmengsel hierin. Meng melk, ei, peterselie, kwark en geraspte kaas tot een sausje en maak dit op smaak met peper en zout. Schenk het sausje over het koolmengsel in de schaal. Dek de taart af met de rest van het bladerdeeg. Zet de taart ongeveer 45 min in de oven op 180°C. Serveer de taart met een frisse salade erbij.