2 kleine bataten
2 1/2 el olijfolie
scheut ahornsiroop
versgemalen peper
snuf zeezout
1/2 stengel groenselderij
1/2 rode ui
een paar gepelde walnoten
een klein hand fijngehakte peterselie
een klein hand gedroogde cranberries
ciabatta of stokbrood
1/2 teen knoflook
1 tl rode wijnazijn
1/4 tl fijne mosterd
50 g middel zachte of verse geitenkaas of gorgonzola
evt wat granaatappel pitjes
-
-
-
-
Schrob de zoete bataten schoon en snij ze in blokjes. Schep ze om met een eetlepel olijfolie en een scheutje ahornsiroop. Doe de blokjes in een ovenschaal met wat versgemalen peper en een snuf zout erover en rooster ze een minuut of 30 in een hete oven van zo'n 200 graden. Hussel halverwege even om.
Snij de groenselderij in hele kleine stukjes en meng deze met het fijngesneden uitje. Doe wat gehakte geroosterde walnoten erdoor, plus een handje fijngehakte peterselie en een handje gedroogde cranberry's. Rooster sneetjes ciabatta of stokbrood en smeer deze in met een doormidden gesneden teen knoflook. Prak de blokjes bataat met een vork en beleg de sneetjes hiermee. Schep de "tapenade" erop. Maak de dressing klaar en druppel deze eroverheen.
Kruimel de geitenkaas er bovenop of, als je er niet van geitenkaas houdt, gorgonzola of roquefort. Strooi eventueel nog wat granaatappel pitjes erover en je hebt een super feestelijk hapje.