400 g wortel, in plakjes van 1/2 cm gesneden
2 el olijfolie
evt 1/2 el sesamolie
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 tl gemberpoeder
1 tl korianderpoeder
1/2 tl komijnpoeder
een mespuntje cayennepeper
1 el citroensap
1 el sojasaus
2 el sesamzaadjes
-
-
-
-
Blancheer de wortel een paar minuten in kokend water en laat ze daarna uitlekken. Verhit olie met knoflook, komijn, koriander en cayennepeper en roerbak de schijfjes een aantal minuten. Voeg een scheutje sesamolie, sesamzaadjes, sojasaus en citroensap toe en laat het nog heel even op een klein pitje staan. Serveer dit pittige gerecht met rijst, gierst of bulgur en geef er bijvoorbeeld een verkoelend sausje bij van yoghurt of zure room met fijngehakte pepermuntblaadjes en een snufje zout. Ook heerlijk met komkommer-yoghurtsalade.