Andijviesalade met kaas. Salade kan ook lekker zijn in de winter, voor wat extra vitamine!
1 kropje andijvie, gewassen
1 peer, in kleine stukjes gesneden
1 uitje, gesnipperd
1 (sinaas)appel, in stukjes gesneden
75 g jonge kruidenkaas, in blokjes
Dressing:
olijfolie
azijn of citroensap
1 tl zachte honing of gembersiroop
een mespuntje geraspte sinaasappelschil
evt 1 teentje knoflook, geperst
peper en zout
-
-
-
-
Snijd de andijvie in heel smalle reepjes. Meng er het fruit en de kaasblokjes door en klop de dressing. Meng de dressing door de salade en laat het minimaal een kwartiertje intrekken. Schep de andijviesalade nogmaals om en serveer.
Variatie met raapsteeltjes of paksoi:
Gebruik raapsteeltjes of paksoi in plaats van andijvie voor nog een heerlijke salade.