1 komkommer
mespunt zout
Dressing:
3 el azijn
1 dl zure room
1 el suiker of 1 el (ahorn)siroop
3 el verse dille of peterselie, fijn geknipt
-
-
-
-
Schaaf de komkommer in smalle plakjes in een schaal en zet dit met een weinig zout bestrooid ongeveer een half uur in de koelkast. Los suiker of siroop in de azijn op. Meng al de ingrediënten voor de dressing. Giet het vocht van de komkommerschijfjes weg en meng de komkommer met de dressing. Zet de salade ongeveer een half uur in de koelkast alvorens deze op te dienen.
Lunchsalade variatie met vis:
Serveer zalm of tonijn of in fijne reepjes gesneden gerookte vis bij/op de komkommersalade.
Een andere heerlijke variatie is om ingemaakte haring (uit glas of blikje) bij de komkommersalade te serveren. Maak er een aantrekkelijk lunchgerecht van met knapperig volkoren brood en een aantal frisse blaadjes sla onder de salade.