Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Aardbei-tomaat gazpacho

Lekkere opfrisser op warme dagen. Voorafje of borrelhap ( in kleine shotglaasjes) voor 4 tot 6 personen. Ik gebruik ook wel eens aardbeien uit de vriezer als het seizoen van de zomerkoninkjes afgelopen is. Dan heb je een heerlijk frisse variant. 

  1. Aardbei-tomaat gazpacho

Ingrediënten

  • 1/4 komkommer geschild in stukjes
  • 2 trostomaten, kleingesneden
  • 7 grote aardbeien, in stukjes 
  • klein handje munt, fijngesneden
  • flinke scheut rode wijnazijn (1 el ) 
  • beetje honing of agavesiroop
  • wat druppels tabasco/ hete pepersaus of 1 tl chilisaus of andere pittig maker
  • snuf kruidenzout
  • verse verveine of basilicum
  • 50 ml extra vergine olijfolie


Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Stop alle ingrediënten in een blender (of gebruik een staafmixer) en pureer.
  2. Eventueel kun je nog zeven, maar echt nodig is het niet. Proef! Het is belangrijk om net die juiste balans tussen zoet, zuur en pittig te krijgen. Voeg zo nodig dus nog wat azijn, zoetmiddel en of pepertjes toe.
  3. Zet het minimaal een uur in de koelkast.
  4. Voor de olie: snij een hand verse verveine (of basilicum) fijn en pureer dit met 100 m(of 50 ml )vergine olijfolie.
  5. Serveer in kleine (schot) glaasjes met een sliertje van de olie en wat versgemalen, zwarte peper.

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen