Echt een salade voor het voorjaar of de zomer;fris en fruitig
1 krop sla
evt een aantal blaadjes zuring of rucola, in fijne reepjes
evt een aantal radijsjes, in plakjes
een paar takjes verse tijm
2 el pijnboompitten
een handvol bessen
1 perzik, in stukjes
dressing: een Franse Vinaigrette met o.a. olijfolie, wijnazijn, honing, peper, zout en mosterd
-
-
-
-
Meng de sla met de zuring of rucola en de dressing en laat deze 5 min in de salade trekken. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Rits de blaadjes van de tijm takjes. Meng de pijnboompitten met het fruit, tijm en evt. radijs door de salade en serveer.
Variatie andijvie of Chinese koolsalade:
In plaats van sla kunt u andijvie of chinese kool gebruiken. Snijd de gewassen groente in heel smalle reepjes en volg verder het recept.