1 krop sla of andijvie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
een scheutje olie
1 flinke aardappel, in kleine stukken
1 tl korianderpoeder
1 tl kerriepoeder
1 tot 2 bouillonblokjes
een scheutje slagroom of zure room
-
-
-
-
Fruit ui en knoflook met kerrie in olie. Voeg water, aardappelstukjes, bouillon en koriander toe en breng het geheel aan de kook. Laat koken tot de aardappelstukjes gaar zijn, voeg de fijngesneden bladgroenten toe en laat de soep een paar minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer, voeg room toe en serveer de soep met vers afgebakken brood met boter of boerenkaas.
Variatie met kaas:
Voeg voor het pureren een stuk zachte blauwe kaas of geraspte komijnekaas toe.
Variatie maaltijdsoep:
Voeg extra aardappel en stukjes worst of (vegetarische) soepballetjes aan de soep toe.