Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Stamppot komatsuna

Komatsuna is te vergelijken met paksoi, je kunt in dit stamppot recept dus beide soorten gebruiken.

  1. Stamppot komatsuna
  • 700 g aardappelen
  • 1 of 2 bossen komatsuna
  • 1 ui, gesnipperd
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • snufje kruidenzout
  • peper
  • 1 tl mosterd
  • kaasblokjes of uitgebakken spekjes


Porties

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

35 minuten

  1. Was de groente en laat ze uitlekken. 
  2. Snijd de komatsuna in heel smalle reepjes of stukjes. Kook ondertussen de aardappelen met een snufje zout gaar en stamp ze fijn met een scheutje melk, mosterd, kruidenzout en peper.
  3. Fruit de uisnippers in boter, roer ze door de aardappelpuree en schep beetje bij beetje de gesneden komatsuna er door. 
  4. Laat even goed doorwarmen. 
  5. Roer er de blokjes kaas of de uitgebakken spekjes door en serveer. 
  6. Extra lekker en feestelijk met plakjes ei, stukjes augurk en fijn geknipte bieslook versierd.

TIP:

  1. Variatie met (vegetarisch) gehakt: In plaats van kaas of spek kunt u deze stamppot ook heerlijk pittig van smaak maken met rul gebakken, gekruid (vegetarisch) gehakt.
  2. Dit recept is ook heerlijk met paksoi in plaats van met komatsuna.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen