Komatsuna is te vergelijken met paksoi, je kunt in dit stamppot recept dus beide soorten gebruiken.
700 g aardappelen
1 of 2 bossen komatsuna
1 ui, gesnipperd
klontje boter
scheutje melk
snufje kruidenzout
peper
1 tl mosterd
kaasblokjes of uitgebakken spekjes
Porties
4 porties
Bereidingstijd
25 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
35 minuten
Was de groente en laat ze uitlekken.
Snijd de komatsuna in heel smalle reepjes of stukjes. Kook ondertussen de aardappelen met een snufje zout gaar en stamp ze fijn met een scheutje melk, mosterd, kruidenzout en peper.
Fruit de uisnippers in boter, roer ze door de aardappelpuree en schep beetje bij beetje de gesneden komatsuna er door.
Laat even goed doorwarmen.
Roer er de blokjes kaas of de uitgebakken spekjes door en serveer.
Extra lekker en feestelijk met plakjes ei, stukjes augurk en fijn geknipte bieslook versierd.
TIP:
Variatie met (vegetarisch) gehakt: In plaats van kaas of spek kunt u deze stamppot ook heerlijk pittig van smaak maken met rul gebakken, gekruid (vegetarisch) gehakt.
Dit recept is ook heerlijk met paksoi in plaats van met komatsuna.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
25 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
35 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.