Een heerlijke appeltaart met frisse biologische appels en noten. Weer eens een andere appeltaart dan de gebruikelijke. Minder moeilijk dan je denkt, maar keer de taart pas om als hij echt helemaal is afgekoeld.
Ingrediënten
700 g appels
50 g hazelnoten of walnoten
2 tl kaneel
1 sinaasappel, uitgeperst
125 g boter
200 g tarwebloem
150 g suiker
snufje zout
2 eieren
een handje rozijnen
Porties
1 taart
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
1 uur
Bereiding
Dop de noten en zorg dat je ongeveer 50 g gepelde noten overhoudt.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de appels en snijd ze in vieren. Snijd het klokhuis eruit en snijd de appelstukken in kleinere schijfjes.
Snijd de boter in kleine stukjes in een pannetje en zet dit op de verwarming of op een laag pitje op het fornuis zodat de boter zacht wordt.
Neem een grote ovenschaal en smeer de bodem en binnenkant in met een klein beetje boter.
Leg de appelschijfjes op de bodem van de ingevette ovenschaal. Bestrooi met twee lepels suiker en met wat kaneel. Strooi de noten er over en besprenkel het met de helft van het sinaasappelsap.
Roer van de overige ingrediënten een deeg en schep dit over de appelschijfjes in de schaal.
Bak de taart ongeveer een half uur in het midden van de oven.
Laat de taart goed afkoelen en neem dan een groot bord of een gebakschaal. Draai voorzichtig de appeltaart met het bord om.
Snijd met een mes de taart voorzichtig los van de kant van de schaal en snijd de taart in punten. Schep de punten uit de schaal op taartschoteltjes.
Als je van extra lekker snoepen houdt kun je er ook opgeklopte slagroom op doen. Smullen maar!
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.