400 g wortel, in kleine stukjes gesneden
scheutje olie
50 g gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
50 g rozijnen, gewassen
50 g gepelde amandelen, grof gehakt of geschaafd
peper en zout
1/2 tl gemberpoeder
1 el citroensap of 1 el (balsamico) azijn
1 tl sinaasappelschilrasp of citroenschilrasp
rijst voor 2 personen
-
-
-
-
Breng de rijst met zout in water aan de kook. Verwarm ondertussen olie en roerbak de stukjes wortel een paar minuten. Rooster de amandelstukjes even in een droge koekenpan. Voeg de amandelstukjes met rozijnen, abrikozen, gemberpoeder, (balsamico)azijn, citroensap en citrusschilrasp toe aan de wortelstukjes en schep het door de rijst. Laat het geheel op een laag pitje langzaam koken tot het gaar is en het vocht is opgenomen. Serveer met een kleine frisse salade.