Voor 10 tot 16 stuks:
125 g gekookte en fijn geprakte pompoen
evt 2 el bak gemberstukjes
1 volle beker tarwebloem
1 tl bakpoeder
2 el bruine basterdsuiker
een snufje zout
1 tl kaneel
1/2 tl gemberpoeder
1 ei
een scheutje slagroom 50 ml
50 g boter
75 g rozijnen
-
-
-
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng slagroom, ei, zachte boter, evt bak gemberstukjes en pompoenpuree goed door elkaar. Meng in een andere kom de bloem met bakpoeder, basterdsuiker, zout, kaneel, en gemberpoeder. Voeg beide mengsels bij elkaar en roer het met een mixer of garde tot een glad deeg. Roer er de gewassen rozijnen door. Neem vetvrij-papieren muffin vormpjes, vul deze met het deeg en zet ze in de kuiltjes van een muffin bakplaat (of op een bakblik of ovenschaal met rand). Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 20 min goudbruin. Laat de muffins iets afkoelen en serveer ze liefst nog dezelfde dag (dan zijn ze het allerlekkerst) bij koffie, thee of limonade.