voor 30 tot 40 kleine koekjes
100 g oude kaas, geraspt
6 blaadjes bladerdeeg
ongeveer 3 tl van de volgende kruiden naar keuze:
paprikapoeder, knoflook, geperst, gemalen komijn, rozemarijn, oregano
2 el melk
-
-
-
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg vier bladerdeeg plakjes plat en bestrijk ze met een kwastje met melk. Strooi er geraspte kaas vermengd met kruiden over. Leg twee bestrooide plakjes bladerdeeg bovenop elkaar en dek ze af met een derde plak. Duw het geheel goed aan zodat de lagen goed op elkaar plakken. Gebruik eventueel een deegroller. Snijd de gevulde plak in repen van ongeveer 2 cm breed en snijd deze repen weer in 3 of 4 stukken zodat u mooie koekjes krijgt. Leg de bladerdeeg koekjes op een schoon bakblik en bestrijk ze met een kwastje met melk. Bak ze in 10 tot 15 min goudkleurig. Lekker als hapje voor op een feestje bij een glas vruchtensap of wijn.
Tip:
Het is leuk om diverse gekruide kaaskoekjes tegelijk te bakken. Maak hiervoor verschillende mengsels met kaas en kruiden.