Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Zilverstelen met gedroogde tomaat

Zilverstelen worden ook wel Mangold of witte snijbiet genoemd. Lekker om te roerbakken bij een aziatisch gerecht. Of met een Italiaans tintje zoals hier.

Ingrediënten

  • 350 g zilversteel
  • 2 gedroogde tomaten (in olie) in stukjes gesneden
  • een scheutje olijfolie
  • peper en zout

Porties

2 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

15 minuten

Bereiding

  1. Was de zilverstelen en snijd ze in stukjes van 2 cm breed. 
  2. Laat ze in een pan met een scheutje olie en gedroogde tomaat zachtjes gaar stoven. 
  3. Maak op smaak met peper en zout. 
  4. Serveer het gerecht met rijst, pasta of aardappelen en een (vegetarische) burger of gebakken gepaneerde kaasplak.

Variatie met olijven:

Voeg (knoflook)olijven en Italiaanse kruiden aan het gerecht toe voor een Italiaans tintje.

Variatie maaltijd ovenschotel: lekker en gemakkelijk!

  1. Kook pasta of aardappels beetgaar. 
  2. Stoof de zilverstelen even met olijfolie. 
  3. Vet een ovenschaal in en leg er in laagjes de pasta of plakjes aardappel, zilverstelen met tomaat , olijven en geraspte kaas in. 
  4. Bestrooi het geheel met geraspte kaas en zet de schotel ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 200°C.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen