Eenvoudig en snel champignon taartje. Je kunt natuurlijk varieren met andere paddenstoelen en ook nog wat gesneden prei, selderij of paprika toevoegen. Maak er een frisse salade bij en je hebt een smakelijk maaltje.
4 velletjes bladerdeeg
125 g champignons, in kleine stukjes gesneden
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
een klontje boter
een scheutje slagroom
2 eieren, los geklopt
1 dl kwark
tijm en basilicum
peterselie of selderij naar smaak
peper en zout
-
-
-
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Bak de paddenstoelen met ui en knoflook een paar minuten in boter en voeg dan slagroom toe. Laat het geheel even op een zacht pitje staan. Voeg tijm, basilicum, peterselie en/of selderij toe en maak op smaak met peper en zout. Meng de kwark met de los geklopt eieren en schep er het paddenstoelen mengsel door. Bekleed een ovenschaal met het bladerdeeg en schep er het mengsel in. Bak het taartje ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven en serveer.
Variatie met prei, paksoi of groenselderij:
Blancheer in stukjes gesneden groenten een paar minuten in kokend water en laat ze uitlekken. Schep ze door het paddenstoelenmengsel. Gebruik eventueel meer bladerdeeg indien u een grotere ovenschaal nodig heeft.