Lekker voor de kids, hete bliksem (stamppot met appels) en spekjes
1 kg aardappelen
750 g zure appels
250 g zoete appels
3 dl runderbouillon (of groentebouillon)
20 g boter
150 g gerookt spek (of vegetarische baconreepjes)
zout
veel! zwarte peper
Porties
4 porties
Bereidingstijd
35 minuten
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
50 minuten
Lekker voor de kids, hete bliksem (stamppot met appels) en spekjes
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in 8 stukken.
Doe de bouillon in een ruime pan, voeg aardappels en appels toe (aardappels helemaal onder water en appels net niet) en kook in ongeveer 25 min gaar in een gesloten pan.
Haal de pan van het vuur en voeg zout en flink wat peper toe en roer alles goed door elkaar.
Niet stampen want het is het lekkerst als de appels nog een beetje heel zijn.
Breng op smaak met boter en evt extra zout en peper.
Snijd het spek in reepjes en bak aan op hoog vuur.
Serveer de hete bliksem met de spekjes.
Bereidingstijd: 30 min.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
35 minuten
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
50 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.