250 g zelfrijzendbakmeel
100 g (riet) suiker
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
125 g geraspte wortels
2 geraspte appels
60 g fijngehakte wal en/of pecannoten
100 g zachte roomkaas
100 g zachte boter
175 g poedersuiker
de geraspte schil van een halve sinaasappel
decoratie:
hele noten, sinaasappelparten etc
-
-
-
-
Mix meel met suiker, bakpoeder en kaneel. Voeg de wortel, appelrasp en de gehakte noten toe. Maak een putje in het midden en breek hierin 2 eieren en voeg 150 ml (zonnebloem)olie toe. Mix totdat alles goed vermengd is. Giet het beslag in een taartvorm en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden tot de cake goudbruin en gaar is. (ongeveer een uur)
Maak een glad mengsel van roomkaas, boter, poedersuiker en sinaasappelrasp.
Als de taart gaar is een beetje laten afkoelen en omgekeerd op een schaal leggen. (evt de bovenkant afsnijden zodat de taart mooi stevig ligt). Het boter/roomkaas mengsel over de taart uitsmeren en decoreren met noten en fruitpartjes.