2 uien
1 aardappel
1/2 prei
1/2 stengel groene selderij
1/2 liter groentebouillon
30 g boter
1 takje tijm
1 blaadje laurier
peper, zout
2 beschuiten
20 g kaas
-
-
-
-
De ui, de aardappelen, de selderij en de prei schoonmaken. Een derde van de ui zeer fijn snipperen en apart houden. De rest van de groenten grof hakken en aanstoven in de helft van de boter. Een beetje water toevoegen en nog enkele minuten laten sudderen.
Kruiden en de bouillon toevoegen. Het geheel onder deksel aan de kook brengen, het vuur matigen en zachtjes laten gaar worden. De soep evt zeven en opnieuw enkele minuten laten koken. Ondertussen de apart gehouden fijngesnipperde ui in de rest van de boter bruinbakken en vervolgens bij de soep voegen.
In elk soepbord een met kaas bestrooide beschuit leggen. De soep hierover uitscheppen. Heet serveren.