Gegrilde feta op een simpele salade met een klassieke vinaigrette. Lekker als voorafje of als lunch met brood.
Ingredienten
1/2 krop sla, gewassen en in stukken gescheurd
2-4 plakken feta van ca 75 g elk
3 el pijnboompitjes
Naar wens: cherrrytomaten aan de tros, komkommer, rode ui ringen, kleingesneden paprika etc
Voor de honing-vinaigrette:
6 el olijfolie
3 el witte
wijnazijn
2 tl mosterd
zout en versgemalen peper
1 uitgeperst knoflookteentje
1-2 el vloeibare honing
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
25 minuten
Bereiding
Roer knoflook, azijn, mosterd, 1 el honing met zout en peper door elkaar.
Voeg druppel gewijs de olie toe en mix het geheel. Proef en voeg naar smaak extra honing toe.
Rooster de pijnboompitjes.
Verwarm de ovengrill en leg de plakken feta op een licht ingevette bakplaat. Bestrijk de plakken met nog wat honing voor een licht karamel effect. Leg er tomaatjes naast, druppel daar wat olie over.
Plaats de bakplaat enkele minuten onder de grill. Blijf erbij en controleer regelmatig. Het is de bedoeling dat de kaas licht kleurt maar niet uitloopt.
Opdienen: leg de salade op een bord en besprenkel met de vinaigrette. Leg daarop een plak feta en maak af met de pijnboompitjes. Direct serveren met wat vers gemalen zwarte peper.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.