1 courgette
2 tomaten, in plakjes gesneden
1 uitgeperst knoflookteentje
4 plakjes bladerdeeg
2 eieren
125 ml slagroom
100 g geraspte harde geitenkaas
tijm
zout en peper
springvorm 24 cm
-
-
-
-
Vet een springvorm in en bekleed deze met bladerdeeg (rol uit tot een lap op een met bloem bestoven aanrecht op werkplank). Prik er talloze gaatjes in zodat het niet gaat rijzen. Leg er bakpapier in en vul met een noodvulling van peulvruchten, rijst of kiezelsteentjes.
Bak de bladerdeeg in ca 20 min op 220°C en haal dan papier en noodvulling weg. Leg tomaten en courgetteplakjes dakpansgewijs in de ovenschaal. Klop eieren los met room en voeg knoflook, tijm, kaas, peper en zout toe en giet dit mengsel over de tomaten/courgette. Bak af in circa 20 min in de oven.