Bietjes in frambozenvinaigrette met lekker pittige geitenkaas en knapperige noten. Lekker met een speklapje of een champignonburger en gebakken aardappeltjes.
Ingrediënten
4 bieten
100 g (oude) geitenkaas
handje walnoten
handje rozijnen
evt wat verse groene kruiden (bijv) dille of peterselie)
Voor de vinaigrette:
1 deel frambozenazijn (of doe een handje frambozen bij witte wijnazijn en blender het met de olie)
1 deel (milde) olijfolie
wat grof zeezout
Porties
4
Bereidingstijd
10 min
Voorbereidingstijd
20 min
Totale tijd
30 min
Bereiding
Zet een pan met 1
liter water op het vuur.
Was de (zomer)bieten en kook ze in 20-30 minuten gaar. (Winterbieten hebben langer nodig, ongeveer een uur). Laat de bieten uitlekken
in een zeef. Wrijf, zodra ze wat afgekoeld zijn, de schil met de hand van de
biet af. Dit gaat extra makkelijk onder een stromende kraan.
Snij de biet in
kleine dobbelsteentjes. Zet apart.
Maak de vinaigrette door azijn, olie en zout
goed te mixen. Meng de bietjes met de vinaigrette.
Hak de walnoten grof en
rooster ze licht in een droge koekenpan.
Snij de geitenkaas in kleine blokjes.
Voeg de walnoten, de geitenkaas en de rozijnen vlak voor het opdienen toe aan
de de bietenblokjes. Lekker met een handje rucola.
Tip De salade kan zowel lauwwarm
als koud gegeten worden.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.