150 g tofu
3 el sojasaus
3 el olie
1 middelgrote ui
125 g wortels
3 stengels bleekselderij
1 middelgrote groene paprika
125 g champignons
125 g gemengde kiemgroente (bijvoorbeeld sprouty)
-
-
-
-
Snijd de tofu in dobbelsteentjes en laat (bij voorkeur enkele uren) marineren in de sojasaus. Verhit de olie in een grote pan en bak daarin de fijn gehakte ui. Snijd de wortels in lange dunne repen en voeg ze toe. Roer goed. Zet het vuur laag, leg het deksel gedeeltelijk op de pan en laat circa 10 min zachtjes koken. Roer af en toe even door. Hak de bleekselderij in kleine stukjes en bak die ongeveer 5 min mee. Snijd de paprika in de lengte in dunne repen en bak die 10 min mee. Snijd de champignons doormidden en roer ze met de tofu in sojasaus door de groenten in de pan. Voeg tenslotte de kiemgroente toe en laat die nog 2 tot 3 min meebakken.
Serveer met rijst of gekookte graan naar wens.