Heerlijk romig gerecht wat snel op tafel staat en zelfs de kleinste lekker zullen smaken :)
1-2 blokken tofu
1/2 kleine bloemkool
1/2 broccoli
2 worteltjes
1/2 dl olie
2 el kerrie kruiden
1/2 tl suiker
1-2 el donkere sojasaus
1-2 dl kokosmelk
zwarte peper
eventueel wat pinda's of sesam ter garnering
Porties
4 personen
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten
Snijd de tofu in kleine dobbelsteentjes.
Verdeel de bloemkool en broccoli in hele kleine roosjes en snijd het stronk gedeelte in kleine stukjes. Snijd de worteltjes in plakjes van ca 5 mm dik.
Verhit wat olie in een wok en bak hierin op hoog vuur onder voortdurend omscheppen de blokjes tofu tot ze een goudgele kleur hebben gekregen. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verhit de groenten onder voortdurend omscheppen in de rest van de olie. Voeg ze daarbij beetje voor beetje toe. Laat alle groenten tenslotte onder voortdurend omscheppen 3-5 min zachtjes bakken. Voeg dan wat kerrie, zout, peper, sojasaus en de helft van de kokosmelk toe. Breng alles aan de kook.
Schep het enkele malen goed om en laat het daarna 8 min zachtjes doorkoken. Voeg dan de rest van de kokosmelk toe en breng het opnieuw aan de kook. Serveer het gerecht hierna direct.
Porties
4 personen
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.