Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Andijvierolletjes met paddenstoelen

Lekker bijgerechtje met gesmoorde paddenstoelen in andijvieblad.

  1. Andijvierolletjes met paddenstoelen

Ingrediënten

  • 1 kleine krop andijvie 
  • 150 g paddenstoelen
  • 3 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes verse tijmblaadjes of 2 tl gedroogde
  • evt 1 el droge sherry
  • zout en peper

Porties

4

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Was de krop andijvie in zijn geheel in ruim water wassen en sla goed droog.
  2. Maak de bladeren los en verwijder de stugge steelaanzet.
  3. Maak op je werkblad 8 stapeltjes van elk 3-4 andijviebladeren. 
  4. Veeg de paddenstoelen schoon en snij ze in plakjes.
  5. Verhit de helft van de olie in een koekenpan of wok en bak de paddenstoelen met het uitgeperste teentje knoflook en de gehakte tijmblaadjes al omscheppend bruin. Blus af met sherry. Breng op smaak met zout en peper. Schep een hoopje paddenstoelen op de andijviestapeltjes, rol de bladeren losjes op. 
  6. Veeg de pan schoon met een keukenpapiertje en stoof de rolletjes op zacht vuur met de rest van de olie in ca 10 minuten verder gaar. 

Porties

4

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen