Voor de currypasta:
1 sjalotje
1 teen knoflook
1 rode pepers
1/2 tomaat
1/2 el korianderzaad
1/2 el mosterdzaad
Voor de curry:
1 kleine pompoen
1/2 kaneelstokje
1 1/2 tomaat
1 1/2 el linzen (uit pot)
1/2 el kurkuma
1/2 el komijnzaad gemalen
90 g feta
handje koriander
150 g zilvervliesrijst
1 naanbrood
-
-
-
-
Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook en rode peper fijn. Halveer de tomaat en verwijder het vruchtvlees . Rooster het koriander en mosterdzaad totdat het gaat knetteren. Maal alles in een vijzel of keukenmachine. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen in blokjes (met schil) en verdeel over een bakplaat. Zet 35 minuten in de oven. Verhit een scheutje olie in een braadpan. Laat de curry pasta met het kaneelstokje een paar minuten stoven. Snijd de tomaten in stukken en voeg deze samen met de linzen toe. Laat op laag vuur een half uur pruttelen. Voeg de pompoen, kurkuma en gemalen komijn toe en pureer tot een gladde saus. Voeg 400 ml warm water toe en laat de curry nog 10 minuten op laag vuur pruttelen. Leg het naanbrood een paar minuten in de oven. Snijd de feta in blokjes en bestrooi met peper. Serveer de curry in een grote kom met de feta blokjes en koriander als garnering. Serveer met het naanbrood en de rijst.