1 kolf pp als bijgerecht, 2 pp als hoofdgerecht
-
-
-
-
Niet al te rijpe kolven zijn binnen 20 min gaar. Van tevoren in de pan gaar gekookte kolven al in 10 min
Voor wie wil voorkoken:
Alleen de lelijkste buitenste bladeren van de kolven halen (mét blad gekookt blijven de korrels smakelijker!)
In een wijde pan, met een goed sluitend deksel, een laagje van 2 cm water met 1 tl suiker aan de kook brengen. Daarin, met het deksel op de pan, de kolven gaar stoven in ca 1/2 uur (Af en toe controleren of er genoeg water in de pan zit en of het nog zachtjes kookt.) De kolven op een vergiet leggen en laten uitlekken.
Op de barbecue:
Bladeren verwijderen en er de draden vanaf trekken.
Voor elke kolf een (evt dubbel) stuk aluminiumfolie op maat knippen, groot genoeg om de kolf stevig in te pakken (een beetje losjes om de kolf, aan alle drie de kanten een dubbele vouw). Smeer de kolf voordien royaal in met zachte boter. De kolven vervolgens op het rooster leggen en ze regelmatig omdraaien. Serveren met wat gomasio (sesamzout) of fijn zout erop gestrooid. En (warm) stokbrood!