Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Geglaceerde wortelen met radijsjes

Leuk groentegerecht met worteltjes en radijsjes voor bij een lentemaaltijd.

  1. Geglaceerde wortelen met radijsjes

150 g worteltjes, nog wat groen eraan, schoon geboend

75 g (niet te scherpe) radijsjes, nog wat groen eraan 

1 stengel citroengras, zeer fijn gehakt

schil van 1 citroen, in sliertjes

sap van 1/2 citroen

30 g boter, in kleine stukjes gesneden

1 el ahornsiroop

zout en peper, zwart, vers gemalen

bakpapier

Verder nodig  

1 stukje bakpapier

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Bereiding

  1. Worteltjes en radijsjes schoonmaken en met boter, het citroensap en de sliertjes citroenschil in een pan doen. 
  2. Strooi het citroengras erover. 
  3. Druppel de ahornsiroop erover en voeg zoveel water toe, dat alles net onder staat. Leg er een rond stuk met boter ingevet bakpapier op. 
  4. Breng aan de kook en zet daarna het vuur wat lager.
  5. Even laten koken tot de worteltjes gaar zijn en door het ingekookte kookvocht geglaceerd.
  6. Goed husselen, zout en peper toevoegen en meteen serveren.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen