taartvorm (23 cm rond)
180 ml olie, plus wat extra om in te vetten
120 g stroop of rietsuiker
3 1/2 dl melk
1 zakje vanillesuiker
250 g gebuild meel of bloem
2 1/2 tl bakpoeder
1 snufje zout
300 g bessen of ander zomerfruit
honing
slagroom
-
-
-
-
Oven voorverwarmen op 180ºC.
De olie, stroop of suiker, melk en vanillesuiker in een kom mengen. In een aparte kom het meel, het bakpoeder en het zout mengen. De inhoud van de twee kommen vervolgens samenvoegen en alles goed door elkaar mengen.
Het deeg in een ingevette taartvorm scheppen. De taartbodem in ca 45 min gaar bakken.
Was de bessen. Zoet ze met een beetje honing.
Laat de taartbodem afkoelen. Schep de bessen door de stijfgeklopte slagroom en verspreid het mengsel over de taartbodem. Garneer met wat achtergehouden mooie bessen.