Bloemkool anders: nu in een pittig sausje van tomaat en sinaasappel. Lekker bij kabeljauwfilet of een quinoaburger.
Ingredienten
250 g bloemkoolroosjes
1 sinaasappel, sap en geraspte schil
250 g tomaten
2 dl groentebouillon
2 el zoute sojasaus, tamari of shoyu
2 el witte wijnazijn
2 el olie
paar druppeltjes tabasco
mespunt cayennepeper
peterselie, fijngesneden
zout
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
25 minuten
Bereiding
De achterzijde van de tomaten kruiselings insnijden. Dompel ze ± 1 min onder in kokend water, laat de tomaat schrikken in koud water en verwijder de velletjes.
De helft van de tomaten in kleine blokjes snijden en de andere helft in partjes.
In een wok de olie verhitten en de bloemkool ± 5 min al omscheppend bakken.
Tomaat stukjes, sojasaus, azijn, sinaasappelsap en -schil toevoegen en ± 3 min meebakken.
Bouillon toevoegen en het gerecht in ± 10 min beetgaar stoven.
Voeg de tomaatpartjes toe en laat het gerecht door en door warm worden.
Breng op smaak met tabasco, cayennepeper en zout en strooi de peterselie erover.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
25 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.