Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Bloemkool in sinaasappelsaus

Bloemkool anders: nu in een pittig sausje van tomaat en sinaasappel. Lekker bij kabeljauwfilet of een quinoaburger.

  1. Bloemkool in sinaasappelsaus

Ingredienten

  • 250 g bloemkoolroosjes
  • 1 sinaasappel, sap en geraspte schil
  • 250 g tomaten 
  • 2 dl groentebouillon
  • 2 el zoute sojasaus, tamari of shoyu
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el olie
  • paar druppeltjes tabasco
  • mespunt cayennepeper
  • peterselie, fijngesneden
  • zout

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

25 minuten

Bereiding

  1. De achterzijde van de tomaten kruiselings insnijden. Dompel ze ± 1 min onder in kokend water, laat de tomaat schrikken in koud water en verwijder de velletjes.
  2. De helft van de tomaten in kleine blokjes snijden en de andere helft in partjes.
  3. In een wok de olie verhitten en de bloemkool ± 5 min al omscheppend bakken. 
  4. Tomaat stukjes, sojasaus, azijn, sinaasappelsap en -schil toevoegen en ± 3 min meebakken. 
  5. Bouillon toevoegen en het gerecht in ± 10 min beetgaar stoven. 
  6. Voeg de tomaatpartjes toe en laat het gerecht door en door warm worden. 
  7. Breng op smaak met tabasco, cayennepeper en zout en strooi de peterselie erover.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen