4 kleine peren
2 kaneelstokjes
3 kruidnagels
een paar plakjes verse gemberwortel en scheutje citroensap
4 el honing
1 vanillestokje (opengesneden)
ong 1/2 liter witte wijn
-
-
-
-
Schil de peren, maar laat het steeltje eraan en snijd een plakje van het kontje, zodat ze zelf kunnen staan. Doe ze in een pan waar ze net (met nog maar een klein beetje ruimte over) met z''n vieren inpassen.
Voeg nu kaneel, kruidnagel, gember, citroen, honing en het vanillestokje toe. Giet er zoveel wijn bij dat het bovenste kwart van de peren er net bovenuit steekt.
De peren ongeveer 15 min met de deksel op de pan koken (ze moeten zacht zijn, maar mogen niet uit elkaar vallen). Laten afkoelen. De peren er voorzichtig uithalen. De saus zeven en evt binden met wat gelatine.
Serveren: deze peren zijn een heerlijk bij of tussengerecht bij een uitgebreid feestdiner; als toetje zijn ze heerlijk met custard en creme fraîche.