2 nashi peren, geschild
2 1/2 dl zoete witte wijn
4 el citroensap
2 el suiker
1 el peperkorrels, licht gekneusd
-
-
-
-
De nashi peren met 1 el citroensap besprenkelen. Wijn, 2 1/2 dl water, suiker, citroensap en peperkorrels aan de kook brengen. De peren naast elkaar zetten in het vocht. Ze, tegen de kook, in ongeveer 15 min gaar laten worden tot ze glazig zijn. De peren uit de pan halen. De wijn tot de helft inkoken en iets laten afkoelen.
Serveren: de peren lauwwarm in glazen met de ingekookte wijn en roze peperkorrels; je kunt de nashi peren ook met een sabayon serveren.
Sabayon:
2 eierdooiers met 2 el suiker schuimig kloppen in een kom boven een pan met heet water.
1 dl van de gezeefde, ingekookte wijn toevoegen. 7-10 min blijven kloppen tot de sabayon dik en romig is. Meteen over de peren scheppen. Bestrooien met de peperkorrels.