Een romige paddenstoelen risotto, dat is een fijn, troostrijk gerechtje. Lekker voor de koelere maanden. Snel klaar en met een kleine groene salade heb je een lekker maaltje.
200 g risottorijst
1 ui
125 g paddenstoelen
1/2 liter groentebouillon
100 ml witte wijn
3 takjes verse peterselie
2 el roomboter of olie
2 el mascarpone
1 tl dragon
50 g geraspte oude kaas
-
-
-
-
Ui pellen en in dunne ringen snijden. Rijst en ui even bakken in de boter, op een zacht vuur, in een pan met dikke bodem, totdat de rijstkorrels glanzend en doorzichtig zijn en lichtbruin kleuren. Bouillon en wijn aan de rijst toevoegen, al roerende aan de kook brengen en in 20 min zachtjes gaar koken. Gebruik evt een vlamverdeler. Paddenstoelen schoon wrijven met een stukje keukenpapier, in dunne plakjes snijden of scheuren en in een koekenpan bakken in een laagje olie. Voeg als ze klaar zijn de mascarpone toe en de dragon en stoof heel even mee. Peterselie fijn hakken. Als laatste de paddenstoelen er over scheppen en bestrooien met peterselie en geraspte kaas.