100 g komatsuna fijngesneden
50 g veldsla
175 g paddenstoelen naar keuze (shii-take, oesterzwammen en/ of champignons, harde steelaanzet wegsnijden), in plakjes
1 teentje knoflook
2 sneden oud brood, ingewreven met de knoflook, daarna in dobbelsteentjes
2/3 el extra vergine olijfolie
(Odin kruiden)zout en peper
voor de basisvinaigrette:
1/2 el azijn,
zout
peper
1 tl mosterd
6 el Extra Vergine olijfolie
-
-
-
-
Voor de vinaigrette:
Alle ingrediënten mengen. (Of alle ingrediënten in een flesje doen en flink schudden.) Eventueel een teentje knoflook toevoegen.
Komatsuna en veldsla mengen. Verdelen over 2 borden. Olie verwarmen en de brooddobbelsteentjes goudbruin bakken. Ze uit de pan halen. Opnieuw olie verhitten. Op een vrij hoog vuur de paddenstoelen bakken. Kruiden met zout en peper. De broodkorstjes bij de paddenstoelen voegen om ze weer op te warmen. De vinaigrette over de salade schenken. De paddenstoelen en het brood vervolgens op de salade serveren.