Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Gratin met andijvie en ui

Een eenvoucig ovenschoteltje met andijvie en aardappel. Lekker bij een gevulde portabella of een stukje vlees of vis. 

  1. Gratin met andijvie en ui

Ingrediënten

  • 250 g andijvie, in reepjes
  • 4 middelgrote aardappelen, in dunne schijfjes
  • 1 ui, in ringen
  • 100 ml melk
  • (Odin kruiden)zout
  • zout en peper naar smaak
  • 100 g geraspte pittige kaas
  • ovenschaal, in geolied

Porties

4 porties

Bereidingstijd

40 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

1 uur

Bereiding

  1. Verwarn de oven voor op 180 ˚C.
  2. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Bestrooi met peper en zout. 
  3. Leg een laagje andijvie op de aardappelen. 
  4. Hierop leg je de uien. 
  5. Dek af met de rest van de aardappelschijfjes. Bestrooi met peper en zout. 
  6. Schenk de melk over de aardappelen. Strooi de geraspte kaas erover. Dek af met aluminiumfolie. Zet ongeveer 40 minuten in de oven. Haal de folie eraf en laat de kaas nog even goudbruin worden.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

40 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

1 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen