Wij zetten deze spitskool in de spotlights vanwege zijn lekkere bite. Creëer in een handomdraai deze spitskoolsalade. Een smaakvol bijgerecht of als extra groente op je broodje kaas.
Ingrediënten
100 g spitskool, fijn geraspt
1/2 grote wortel, grof geraspt
75 g gedroogde abrikozen, grof gehakt
50 g rozijnen
25 g walnoten, grof gehakt
25 g hazelnoten, grof gehakt
2 el verse peterselie, fijngehakt
2-4 el mayonaise
2-3 el yoghurt
peper en zout
verse bieslook ter garnering
Benodigdheden
rasp
Porties
2 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
30 minuten
Totale tijd
50 minuten
Bereiding
Kool en wortel in een grote mengkom doen.
Abrikozen en noten met de peterselie erdoor roeren.
In een apart kommetje de mayonaise mengen met de yoghurt en naar smaak zout en peper toevoegen.
Dit mengsel bij de kool doen en alles goed mengen.
Kom afdekken en ten minste 1/2 uur in de koelkast zetten, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.