16 gamba´s, gepeld
1 rijpe mango, geschild (het vruchtvlees in dunne plakken)
1 limoen, het sap, plus 1 tl geraspte schil
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
75 g waterkers (of veldsla), harde steeltjes verwijderd
1 el verse koriander
3 el (chili)olie
zout en peper
-
-
-
-
De helft van de mango met het limoensap, de rasp en 1/2 el koriander tot een gladde saus pureren. De rest van de mangoplakken en de waterkers over 4 bordjes verdelen. In een koekenpan de olie verwarmen en de knoflookplakjes even heel zachtjes aan fruiten tot ze gaan geuren. De gamba's in de pan leggen en ze al omscheppend zachtjes bakken, ca 2-3 minuten tot ze mooi roze zijn. De gamba's op de waterkers leggen en een lepel mangodressing eroverheen scheppen.
Serveren: garneren met de rest van de korianderblaadjes. De overige dressing in een schaaltje erbij, opdienen met stokbrood en knoflookboter, een schijfje komkommer en tomaat.