Een klassieke herfst-combi: romige kastanjes en heerlijke verse spruitjes met wat uitjes voor de kick!
250 g spruitjes, schoongemaakt en van onderen kruiselings ingesneden
100 g kastanjes
1/2 rode uien
60 ml melk
12,5 g boter
1-2 el water (of droge witte wijn)
eventueel wat honing
Porties
4 porties
Bereidingstijd
25 minuten
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
40 minuten
De gepelde kastanjes in een pan doen, melk erbij en eventueel wat water toevoegen zodat de gepelde kastanjes net onderstaan. Aan de kook brengen en 12-15 min laten koken op laag vuur tot de kastanjes net gaar zijn. Afgieten en wegzetten.
In een grote, zware koekenpan de boter smelten en daarin het gesnipperde rode ui glazig bakken. Spruitjes en wat water (of wijn) toevoegen.
Deksel op de pan op matig vuur en 6-8 min laten koken. Af en toe de pan schudden, zo nodig wat extra water bijgieten.
Tot slot de kastanjes toevoegen en alles voorzichtig door elkaar roeren.
De pan afdekken en kastanjes en spruitjes nog 3-5 min gaar koken. Eventueel aan het eind nog wat honing toevoegen, dan gaan ze mooi glimmen (en smaken verrukkelijk). Direct serveren.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.