Heerlijk voor bij de nachos deze quacamole met extra tomaat. Ook smaakvol als losse snack met stokbrood bij een biologisch speciaalbiertje.
2 rijpe avocado’s
1/2 limoen, sap
1-2 rode chilipepers, steeltjes verwijderd, opengesneden, zaadjes verwijderd, zeer fijngehakt
4 tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd, in blokjes
klein bosje verse koriander, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
1/4 ui, gesnipperd
zout
-
-
-
-
De avocado’s doormidden snijden en de pitten verwijderen. Het vruchtvlees uit de schillen scheppen. In een keukenmachine de avocado pureren tot het vruchtvlees bijna glad is (Of de avocado met een vork fijn prakken). In een kom scheppen en het limoensap erdoor roeren. Ui, knoflook en koriander toevoegen. Roeren. Chilipepertjes en tomaat blokjes erbij. Goed door scheppen. Proeven. Naar smaak zout toevoegen. De kom goed afdekken met huishoudfolie en de saus minimaal 1 uur voor serveren in de koelkast zetten.
Serveren: met tortillachips.