-
-
-
-
Wat het drogen van vruchten betreft: alleen appels kunnen drogen in de warme kamer lucht, de meer waterhoudende vruchten gaan algauw schimmelen.
U bent dus aangewezen op bakoven, radiator, kachel e.d.: op het bak rooster in de oven wordt het fruit voor gedroogd, daarna volgt het nadrogen: op een warme, droge, eventuele tochtige, stofvrije plek (bij vochtig weer bijv boven de verwarming).
Bewaren doet u het beste op een droge en donkere plaats, in niet te grote zakjes (papier of stof), of glazen potten, afgedekt (met een elastiekje).
Peren drogen:
Geschikt zijn net rijpe vruchten. Niet schillen, slechts overlangs in vieren snijden, kroontje, steel en klokhuis verwijderen. Tijdens het drogen de partjes op hun zijkant leggen.
Oven voorverwarmen op de laagste stand. Stoomklep in de ovendeur zetten. Voor drogen: ca 2 uur, middelste richel. Regelmatig controleren: fruit waarop druppeltjes sap verschijnen, moet er alvast uit. Nadrogen: het fruit is droog als er geen sap meer uitkomt, ook niet als u erop drukt.