350 g wortelen, geschrapt, grof geraspt
1/2 bloemige aardappel, geschild
1 tl geraspte sinaasappelschil
1/2 el verse gemberwortel, geraspt
1-2 elvers geknipt bieslook
1 el bloem
1 ei, los geklopt
zout en zwarte peper, versgemalen
1 el ongezouten boter
1 el olijfolie
-
-
-
-
De geraspte worteltjes in een kom doen. Boven die kom de aardappel raspen. Bieslook, gemberwortel en sinaasappelrasp toevoegen en alles door elkaar scheppen. Bloem, zout en peper in de kom strooien en het mengsel omscheppen. Ten slotte het ei erdoor roeren. In een grote koekenpan 1/2 el olijfolie en 1/2 el boter verhitten, op vrij hoog vuur. Voor elk pannenkoekje, 1 el wortelbeslag in het schuimende mengsel laten glijden. Max 5 pannenkoekjes tegelijk bakken. Ze platdrukken met een spatel tot ze een doorsnee van 5 cm hebben. 3 min per kant bakken. Eventueel nog wat boter en olie aan de pan toevoegen. Op keukenpapier de pannenkoekjes laten uitlekken. Direct serveren of laten afkoelen, bedekken met aluminiumfolie en later een kwartier in de voorverwarmde oven leggen, op 120 graden.