0,75 liter bouillon
risotto:
150 g risottorijst
1/4 kg pompoen, in blokjes van 1 cm
1 kleine rode ui
1 teen knoflook
1 kleine scherpe rode peper
evt 1 stengel citroengras 1,5 cm gember (of gebruik gemberpoeder)
1,5 dl kokosmelk
een scheutje witte wijn
30 g boter
gremolata:
rasp van 1/2 citroen
1/4 milde rode peper
1/2 teentje knoflook
2 el koriander
-
-
-
-
Fruit de pompoenblokjes in de helft van de boter tot ze zacht zijn.
Fruit de ui in de rest van de boter. Voeg knoflook, fijn gehakt citroengras, peper en gember toe (5 min). Doe de rijst erbij en roer tot alle korrels bedekt zijn met boter. Deglaceer met witte wijn en laat inkoken. Voeg een soeplepel bouillon toe en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst. Herhaal deze handeling gedurende 10 min Voeg dan de kokosmelk toe en wacht tot die is opgenomen alvorens verder te werken met de bouillon. Na 10-15 min is de rijst beetgaar.
Hak de ingrediënten voor de gremolata fijn, meng en strooi over de risotto.