Maïskolven van de bbq zijn superlekker. Maak ze bijzonder met deze spicy boter. Je kunt ze ook in de schutbladeren koken, even openvouwen en dan de specerijen erop, het blad weer dichtvouwen en dan op de grill of bbq leggen, dan hoef je geen folie te
1 maïskolven
1/2 limoen, sap en rasp
85 g roomboter
klein handje vol koriander
1/2 rode peper
1/2 tl honing
1/2 teen knoflook
1/2 el komijnzaad
1 tl paprikapoeder
peper en zout
-
-
-
-
Kook de maïskolven tot ze beetgaar zijn. Maak ondertussen de limoenboter : Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Knijp of pers het sap uit de limoen en rasp de schil. Hak de koriander, rode peper en knoflook fijn. Meng deze ingrediënten door de boter en voeg ook de honing toe. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de maïskolven na het koken met paprikapoeder en komijnzaad en verpak ze in aluminiumfolie. Leg ze zo minimaal 20 minuten op de bbq, of grill ze in een grillpan zonder aluminiumfolie. Serveer de maïskolven met de pittige limoenboter.