40 g rijst
1/8 groene kool in smalle repen
80-100 g verse tomaten (of tomaten uit blik), fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 1 liter runderbouillon
1 klein boeketje peterselie, fijngehakt
40 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 el boter
zout en peper
50 g spek, fijngehakt
-
-
-
-
Breng de bouillon aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze gedurende 15-20 min gaar.
Kies de mooiste koolbladeren uit en was ze. Dompel ze vervolgens onder in ruim gezouten water. Laat ze uitlekken, verwijder de harde nerf en snijd ze in smalle repen.
Laat in een grote kookpot op een zacht vuurtje een beetje boter smelten. Voeg daar de fijngesneden kool en het mengsel van knoflook, peterselie en spek bij. Kruid met peper en (weinig) zout. Laat alles samen gedurende 5 min goudgeel bakken. Voeg er vervolgens de tomaten aan toe en laat het geheel nog gedurende 10 min op een zacht vuurtje sudderen. Voeg dit mengsel toe aan de hete bouillon en warm het geheel goed door. Voeg er de resterende boter en de helft van de Parmezaanse kaas aan toe. Serveer warm met de rest van de kaas.