Een mooi en verrukkelijk broodje. Lekker bij een kom soep of met een gevulde salade.
Ingrediënten
200 g druiven
360 g bloem
30 g verse gist
240 ml water
30 ml olijfolie
75 g blauwschimmelkaas
1 el honing
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
grof zeezout en versgemalen peper
Porties
Voor 1 brood van ongeveer 40 cm
Bereidingstijd
30 minuten in de oven
Voorbereidingstijd
15 minuten en 1 uur rijstijd
Totale tijd
1 uur en 45 minuten
Bereiding
Los de gist op in het water en laat 5 minuten staan. Het moet een beetje gaan bubbelen.
Doe de bloem in een kom, maak er een kuiltje in en giet het gistmengsel erin. Strooi het zout op de bloem, dus niet in het kuiltje. Giet 3/4 van de olijfolie erop en meng alles goed met een vork. Kneed flink door voor een minuut of 10.
Doe de bol deeg in een kom, dek goed af met een vochtige theedoek en zet op een warme plek. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol en trek het deeg een beetje uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Alsof je aan het typen bent!
Strooi er een beetje grof zout over, druk er de druiven in, leg hier en daar een blokje blauwe kaas.
Strooi er rozemarijn en tijm over en besprenkel met een beetje olijfolie en honing.
Bak ongeveer een half uur tot het brood mooi luchtig en licht goudbruin is.
Snij in repen. Het brood is het lekkerst als het nog een beetje warm is.
Porties
Voor 1 brood van ongeveer 40 cm
Bereidingstijd
30 minuten in de oven
Voorbereidingstijd
15 minuten en 1 uur rijstijd
Totale tijd
1 uur en 45 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.