Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Druivenfocaccia met blauwe kaas en kruiden

Een mooi en verrukkelijk broodje. Lekker bij een kom soep of met een gevulde salade.

  1. Druivenfocaccia met blauwe kaas en kruiden

Ingrediënten  

  • 200 g druiven
  • 360 g  bloem
  • 30 g verse gist
  • 240 ml water
  • 30 ml olijfolie
  • 75 g blauwschimmelkaas
  • 1 el honing
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm 
  • grof zeezout en versgemalen peper

Porties

Voor 1 brood van ongeveer 40 cm

Bereidingstijd

30 minuten in de oven

Voorbereidingstijd

15 minuten en 1 uur rijstijd

Totale tijd

1 uur en 45 minuten

Bereiding

  1. Los de gist op in het water en laat 5 minuten staan. Het moet een beetje gaan bubbelen.
  2. Doe de bloem in een kom, maak er een kuiltje in en giet het gistmengsel erin. Strooi het zout op de bloem, dus niet in het kuiltje. Giet 3/4 van de olijfolie erop en meng alles goed met een vork. Kneed flink door voor een minuut of 10.
  3. Doe de bol deeg in een kom, dek goed af met een vochtige theedoek en zet op een warme plek. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Rol en trek het deeg een beetje uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Alsof je aan het typen bent! 
  6. Strooi er een beetje grof zout over, druk er de druiven in, leg hier en daar een blokje blauwe kaas.
  7. Strooi er rozemarijn en tijm over en besprenkel met een beetje olijfolie en honing.
  8. Bak ongeveer een half uur tot het brood mooi luchtig en licht goudbruin is. 
  9. Snij in repen. Het brood is het lekkerst als het nog een beetje warm is.

Porties

Voor 1 brood van ongeveer 40 cm

Bereidingstijd

30 minuten in de oven

Voorbereidingstijd

15 minuten en 1 uur rijstijd

Totale tijd

1 uur en 45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen