Vis voor 2 personen
1 ui, fijngesneden
1 moesappel, geschild
1 tl geraspte gemberwortel
1 tl kerriepoeder
10 g harde boter
50 ml zure room of viili*
1/2 el olie
1/2 tl zout
50 ml water
wat peterselie, fijn geknipt
-
-
-
-
Ui glazig smoren in de olie. Pan van het vuur. Kruiden en zout erdoor roeren. Deksel op de pan.
Appels raspen en ze met het water bij de uien doen. Dit mengsel moes gaar koken, deksel op de pan, af en toe roerend. Van het vuur af, beetje bij beetje, de boter en de zure room erdoor kloppen. Proef of de saus zuur genoeg is en voeg zo nodig citroensap (of appelazijn) toe. Schep de peterselie erdoor.
Voor de vis: bouillon aan de kook brengen, het vuur temperen en de vis erin leggen. Het water moet net tegen de kook blijven, maar niet borrelen (max. 90 graden). Geen deksel op de pan doen. Afhankelijk van de dikte de vis 10 min of langer pocheren. De vis met een schuimspaan uit het water halen. Op een schaal leggen, garneren met peterselie, omringen met de uiensaus. Serveren: met rijst of in de schil gekookte aardappeltjes.
* o.a. verkrijgbaar bij Natuurvoedingswinkels