2 timbaalvormpjes (elk 125 ml )
150 g broccoli, in kleine stukjes
2 el kippenbouillon
25 ml slagroom
10 g boter
1 ei
peper en zout
walnotensaus :
1 dl kippenbouillon
3 verse walnoten
gemalen foelie
5 g boter
-
-
-
-
Laat de boter smelten en voeg de stukjes broccoli toe. Laat even stoven tot de groente glazig wordt. Bouillon bijgieten, de pan afdekken en de groente 5 min stoven. De pan van het vuur halen en de inhoud laten afkoelen.
De broccoli in het kookvocht met de mixer pureren en onmiddellijk ei, room en kruiden toevoegen. Mixen tot er een homogene massa ontstaat. De timbaaltjes met boter invetten en vullen met de puree. In een schaal met kokend water zetten (1/3 moet boven water blijven). De bak in een voorverwarmde oven plaatsen en de broccolimousse 25 min pocheren.
Ondertussen de verse walnoten kraken en grof hakken. Het haksel in boter roosteren. De kippenbouillon opwarmen, op smaak brengen met een weinig foelie en mengen met de noten. De timbaalvormpjes op voorverwarmde borden draaien en verwijderen. De saus rond de vulling gieten.