Makkelijke noten-appel koek voor bij een kopje thee of kaffie. Of een stukje in je lunchtrommel: mmmm
1 appel
125 g gepelde walnoten
75 g rozijnen
1 citroen
60 g pijnboompitten
175 g maïsmeel
60 g suiker
3 el anijslikeur (of rum)
warm water (naar behoefte)
boter of margarine (om in te vetten)
40 ml olijfolie
zout
25 g geschaafde amandelen
-
-
-
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
Schil de appel en snijd hem in stukjes. Hak de noten in stukjes. Rasp de citroen. Laat de rozijnen even wellen in warm water.
Doe het maïsmeel in een grote schaal en voeg langzaam licht gezouten water toe zodat je een soort polenta krijgt, maar niet te dik. Voeg hieraan toe de appel, pijnboompitten, noten, olijfolie, suiker, uitgelekte rozijnen, citroenrasp en de anijslikeur of rum. Goed doorroeren met een houten lepel.
Vet een ovenplaat of bakvorm in en verspreid hierop de massa. Goed gladstrijken met de houten lepel. Zorg dat de laag ongeveer 2 cm dik is. Strooi er de geschaafde amandelen over.
Bak in ongeveer 20-25 min gaar.