Kleurige hartige taart met spruitjes en bieten. Het deeg wordt lekker bros. Eet er een salade bij en je hebt een voedzame lunch of diner.
Ingrediënten
200 g spruitjes
2 rode bietjes
1 ui
een scheutje olijfolie
zout
1/2 tl komijnzaad of poeder
1/2 tl karwijzaad of poeder
2 eieren
100 ml room of haver, of sojacuisine
50 g geraspte oude kaas
voor het korstdeeg (of gebruik bladerdeeg)
125 g bloem
125 g harde boter (uit de koelkast)
1/4 dl koud water
mespunt zout
Porties
4-6 porties
Bereidingstijd
25 minuten
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
45 minuten
Bereiding
Roer met een vork de bloem en het zout door elkaar. Met twee messen de boter in kleine stukjes snijden. Kneed het deeg totdat je er makkelijk een bal van kan maken. Het deeg ongeveer een uur afgedekt met een bord laten rusten in de koelkast.
Kook de bietjes in ongeveer 20 min beetgaar, schillen en in plakjes snijden.
Fruit ui en kruiden in de olie.
Spruitjes schoonmaken en met een beetje water toevoegen aan de uien. In een paar minuten beetgaar stoven.
Het deeg uitrollen met een deegroller of een lege wijnfles. Twee keer dubbel vouwen en weer uitrollen. Herhaal dit een paar keer totdat het deeg lekker soepel is. Leg het dan in een beboterde ovenschaal. Bedek bodem en zijkanten en druk goed aan. Met een vork gaatjes in de bodem prikken.
Verdeel de bietjes over de bodem. Het ui-spruitjesmengsel erop scheppen en 20 min in een op 220 C voorverwarmde oven zetten. Nu kan het vocht verdampen.
Kluts de eieren en meng met de kaas en de room. Giet het mengsel over de taart en laat nog 20 min in de oven staan.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.