Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Spruitjestaart

Kleurige hartige taart met spruitjes en bieten. Het deeg wordt lekker bros. Eet er een salade bij en je hebt een voedzame lunch of diner. 

Ingrediënten

  • 200 g spruitjes
  • 2 rode bietjes
  • 1 ui
  • een scheutje olijfolie
  • zout
  • 1/2 tl komijnzaad of poeder
  • 1/2 tl karwijzaad of poeder
  • 2 eieren
  • 100 ml room of haver, of sojacuisine
  • 50 g geraspte oude kaas
  • voor het korstdeeg (of gebruik bladerdeeg)
  • 125 g bloem
  • 125 g harde boter (uit de koelkast)
  • 1/4 dl koud water
  • mespunt zout

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Roer met een vork de bloem en het zout door elkaar. Met twee messen de boter in kleine stukjes snijden. Kneed het deeg totdat je er makkelijk een bal van kan maken. Het deeg ongeveer een uur afgedekt met een bord laten rusten in de koelkast. 
  2. Kook de bietjes in ongeveer 20 min beetgaar, schillen en in plakjes snijden. 
  3. Fruit ui  en kruiden in de olie. 
  4. Spruitjes schoonmaken en met een beetje water toevoegen aan de uien. In een paar minuten beetgaar stoven. 
  5. Het deeg uitrollen met een deegroller of een lege wijnfles. Twee keer dubbel vouwen en weer uitrollen. Herhaal dit een paar keer totdat het deeg lekker soepel is. Leg het dan in een beboterde ovenschaal. Bedek bodem en zijkanten en druk goed aan. Met een vork gaatjes in de bodem prikken. 
  6. Verdeel de bietjes over de bodem. Het ui-spruitjesmengsel erop scheppen en 20 min in een op 220 C voorverwarmde oven zetten. Nu kan het vocht verdampen. 
  7. Kluts de eieren en meng met de kaas en de room. Giet het mengsel over de taart en laat nog 20 min in de oven staan.

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen