Biologische appeltaart met bramen
Taartvorm 14 cm
250 g bloem
125 g boter
125 g suiker
1 ei
snuf zout
1/2 kg appels
100 g bramen
30 g amandelen
1 tl kaneel
1/2 el suiker
1/2 dooier
-
-
-
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met de boter, suiker en het zout. Klop de eieren los en maak er een compacte deegbal van. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het een half uur rusten.
Schil ondertussen de appels en snijd ze in blokjes. Meng er de bramen, amandelen, kaneel en suiker doorheen. Verdeel de deegbal in een stuk van 2/3 deel en een stuk van 1/3 deel. De grote bal gebruik je voor de bodem van de taart. Rol deze uit en beleg een ingevette taartvorm hiermee. Vul de vorm met de appelvulling en rol de rest van het deeg uit. Snijd hier reepjes van met een pizzaroller. Leg steeds een reep in de lengte en leg er kruisgewijs een reep overheen. Ga zo door tot je de hele bovenkant gehad hebt (zie foto) en bestrijk ze daarna met los geklopt eigeel. Zet de taart 50 – 60 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi goudbruin gekleurd is.