Knapperige pizzabodem belegd met pompoen, in de oven geroosterd met salie en ui en hartige salami of een vega
1/4 tl gist in 1 1/2 dl warm water
1 mespuntje rietsuiker
225 g bloem
1/2 tl zout
3 keer 1 el olijfolie
1 ui
250 g pompoen
100 g salami in dunne plakjes gesneden
8 blaadjes salie of 1/2 tl gedroogde salie
1/2 potje tomatensaus, ongeveer 200 ml
75 g mozzarella
vers gemalen peper
-
-
-
-
Gist en suiker 5-10 min laten weken in het water tot het mengsel schuimig is. Bloem en zout mengen en maak een kuiltje in het midden. Gistmengsel en 1 hoeveelheid olijfolie langzaam in het kuiltje gieten. Van binnen uit goed mengen. Het deeg ongeveer 10 min kneden tot het glad en elastisch is. Werk op een met bloem bestoven oppervlak. Het deeg tot een bal vormen en in een met bloem bestoven kom leggen. Met een theedoek de kom afdekken. Het deeg 1 1/2 uur laten rijzen op een warme plek. Pompoen in stukken snijden, schillen en in kleine stukjes snijden. Ui pellen en klein snijden. Oven voorverwarmen op 220°C. Bakplaat met olie invetten. In een ovenschaal olie, ui, salie en pompoen mengen en in 20 min. zacht laten worden in de oven die aan het opwarmen is. Het deeg uitrollen tot het formaat van de bakplaat en leg de bodem erop. De tomatensaus uitsmeren over de pizza. Salami verdelen over de pizza. Groentemengsel verdelen over de salami. Mozzarella in kleine stukjes snijden en over de pizza verdelen. Verse peper over de pizza malen. Bak de pizza in 15-20 min krokant.